【专升本】2019年东莞成人高考《英语》考前练习试题及答案(六)

来源:东莞成考网 更新时间::2018-12-26 16:12

本篇文章是东莞成考网整理发布的 2019年东莞成人高考 《英语》考前练习试题及答案(六) ,供大家参考。 Description: This article has a reading passage, each paragraph followed by four questions. Each
本篇文章是东莞成考网整理发布的2019年东莞成人高考《英语》考前练习试题及答案(六),供大家参考。

  Description: This article has a reading passage, each paragraph followed by four questions. Each question has four suggested answers, marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letters on the answer sheet.
 
  Have you ever argued with your loved ones over simple misunderstandings(误解)? Little wonder. We often believe we’re more skillful in getting our point across than we actually are, according to Boza Keysar, a professor at the University of Chicago. In his recent study, speakers tried to express their meanings using unclear sentences. Speakers who thought listeners understood were wrong nearly half the time. Here’s some good advice to reduce misunderstanding:
  (1)Don’t trust what you see from the listener. Listeners often nod, look at you or say “uhhuh” to be polite or move the conversation along. But it’s easy to consider these as signs of understanding.
  (2)Train the editor(编辑) in your head. If you say, “Beth discusses her problems with her husband,” it’s not clear whether she’s talking to her husband or about him. Try instead, “Beth talks to her husband about her problems.” or “Beth talks to others about the problems with her husband.”
  (3)Ask listeners to repeat your message. Introduce your request by saying “I want to be sure I said that right.” Questions like “How does that sound?” or “Does that make sense?” may also work.
  (4)Listen well. When on the receiving end, ask questions to be sure you’re on the same page. After all, it isn’t just the speaker’s job to make his speech understood.
 
  1.Why does the writer give us the advice?
  A.We’re not skillful enough to make clear sentences.
  B.Misunderstanding is damaging our normal lives.
  C.Misunderstanding occurs now and then.
  D.It’s impolite to say NO to others.
  答案:C 推理判断题。由第一段可知,仅仅因为误解而引起争执的情况时有发生,因而作者才给出了建议。
 
  2.The writer suggests that when talking to others, the speaker should .
  A.know that listeners will show him that they understand his words
  B.express himself clearly even when he sees signs of understanding
  C.notice listener’s signs of understanding
  D.look directly into his listener’s eyes
  答案:B 推理判断题。由第二段可知,听者有时会有点头等行为,但有时这只是他出于礼貌或使谈话顺利进行下去的表示,而并不代表他真正理解你所说的话,所以说话者即使看到表示理解的信号时也应该清楚地表达自己的观点。
 
  3.By training the editor in your head, the speakers are advised .
  A.to get themselves trained by a good editor
  B.to discuss problems with their husbands or wives
  C.to express themselves in long but simple sentences
  D.to make sure each sentence has only one meaning
  答案:D 推理判断题。由第三段所举的例子可知,有时一句话表达不清会有歧义,所以作者建议所讲的话应该只有一个意思,以免发生歧义。
 
  4.In the last paragraph, the words “you’re on the same page” mean that .
  A.you’re following the speaker closely
  B.you’re reading the same page as the speaker does
  C.you should know which page the speaker refers to
  D.your story is written on the same page as the speaker’s
  答案:A 句意理解题。由此句后面一句“make his speech understood”可知,“you’re on the same page”意为“你能跟得上说话者的思路,能理解说话者的意思”。
 

在线咨询老师

东莞成考网

客服老师:彭老师

联系电话:13714958167