【专升本】2019年东莞成人高考《英语》考前练习试题及答案(五)

来源:东莞成考网 更新时间::2018-12-26 16:11

本篇文章是东莞成考网整理发布的 2019年东莞成人高考 《英语》考前练习试题及答案(五) ,供大家参考。 Description: This article has a reading passage, each paragraph followed by four questions. Each
本篇文章是东莞成考网整理发布的2019年东莞成人高考《英语》考前练习试题及答案(五),供大家参考。

  Description: This article has a reading passage, each paragraph followed by four questions. Each question has four suggested answers, marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letters on the answer sheet.
 
  The strange close understanding between twins is a familiar enough phenomenon. Often they seem to understand each other and share each other’s emotions to such an extent that one suspects some kind of thought communication.
  What is not so widely known is that this special relationship often acts as brake on twins’ intellectual development. As they are partly isolated in their own private world, twins communicate less with adults than do other children. The verbal ability of a four-year old twin is typically six months behind that of a non-twin. The problem can be particularly severe in an underprivileged family, a one parent family for example, where there is little stimulation for children anyway.
  Such children, while capable of mutual comprehension in a private language, often remain incomprehensible to outsiders and thus at a severe educational disadvantage. The only solution to the problem, cruel though it may seem, is to separate the twins thus forcing them to acquire ordinary speech helped and guided by sympathetic parents and teachers.
 
  1.Many people don’t know that .
  A.twins understand each other very well
  B.twins are slow to learn to talk
  C.twins are unlikely to do less well at school than other children
  D.there exists more communication between twins
  答案:B 事实细节题。文章第二段指出,很多人还不知道,由于双胞胎与其他人交际少导致一对四岁的双胞胎儿童的语言能力明显落后。故选B。
 
  2.What’s the reason for twins to be at a disadvantage in their intellectual development?
  A.They can only understand their own private language.
  B.They communicate with outsiders less than non-twins.
  C.There is little stimulation for them.
  D.Adults don’t like to talk with them.
  答案:B 事实细节题。文章第三段第一句指出,双胞胎之间交际太多,而与其他人交际过少,这使他们智力发展中存在很大的不足。
 
  3.The author probably feels that twins’ problem .
  A.can not be solved because solution is very cruel
  B.can be solved because twins will be separated
  C.can not be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment
  D.can be solved if the adults communicate with them more often
  答案:C 事实细节题。文章最后一句的意思是,解决双胞胎智力发展问题的唯一方法是将双胞胎分开培养和教育。故C项符合题意。
 
  4.The writer mentions all of the items listed below EXCEPT .
  A.twins can help each other
  B.twins share each other’s emotion
  C.twins are able to understand each other in a private language
  D.twins communicate less with their parents
  答案:A 事实细节题。作者在文中提到了双胞胎可以拥有相同的情感,互相理解,与他人交流较少,而没有提及双胞胎之间可以互相帮助。故选A。
 

在线咨询老师

东莞成考网

客服老师:彭老师

联系电话:13714958167